Noi informatii despre microbicide

Cercetatorii au oprit recent doua studii asupra unor geluri vaginale anti-SIDA efectuate in Africa si India dupa ce, rezultatele preliminare au sugerat ca exista o crestere a riscului de infectie si nu o diminuare a acestuia. Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca este un neasteptat si dezamagitor pas inapoi in eforturile de a oferi femeilor un instrument simplu de protectie contra raspandirii HIV pe cale sexuala. Studiie implicau 1500 de femei din Africa de Sud, Benin, Uganda si India si au fost oprite pentru ca monitorizarea independenta efectuata a aratat ca numarul de infectii cu HIV a crescut in randul femeilor care foloseau gelul mai mult decat in randul celor care foloseau un gel placebo. Un al doilea studiu ce se efectueaza pe 1700 femei din Nigeria a fost oprit din precautie. Cercetatorii din Nigeria au declarat ca nu au gasit dovezi ca gelul creste numarul de noi infectari HIV dar nici ca gelul este eficient impotriva transmiterii acestuia.

Mai mult de jumatate din noile infectii cu HIV din Africa sunt in randul femeilor. Multe organizatii, cum este Gates Foudation, au luptat pentru a gasi metode de a proteja femeile chiar fara ca partenerul sa stie, de vreme ce, multi barbati refuza sa foloseasca prezervativul. Alte doua tipuri de microbicide se afla in studiu pentru a evalua eficienta lor privind reducerea riscurilor infectiei cu HIV.

Cercetarile asupra microbicidelor sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai importante studii privind prevenirea transmiterii HIV din 2006.

Microbicidele sunt substante ce pot reduce substantial riscul de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala cand sunt aplicate in vagin sau rect. Un microbicid poate fi produs in multe forme cum ar fi geluri, creme, supozitoare, lubrifianti, bureti sau inele vaginale.

Deocamdata microbicidele nu sunt disponibile pe piata si sunt in diferite stadii de cercetare.

Aceste substante previn infectia cu HIV prin distrugerea sau imobilizarea agentilor patogeni, blocarea patrunderii agentilor infectiosi in organism prin formarea unei bariere intre agentul patogen si celulele vaginului sau rectului sau prin prevenirea raspandirii infectiei dupa ce agentii patogeni au reusit sa patrunda in organism.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *